Πώς μπορούμε να αγοράσουμε LEGO οικονομικά?

Πολύ συχνά η ερώτηση που ακούω είναι ''από που μπορώ να αγοράσω ''φθηνά'' LEGO''
Στην πράξη το ''φθηνά'' δεν ταιριάζει και τόσο με τα LEGO μιας και αποτελεί το ποιοτικότερο σύστημα με τουβλάκια παγκοσμίως οπότε αυτό μεταφράζεται δυστυχώς για εμάς και στις τιμές τους...

Σε αυτό το video αναφέρομαι στους οικονομικότερους τρόπους που γνωρίζω για να αγοράσουμε LEGO:


Συνοπτικά θα αναφερθώ στο LUGBULK και το Project Support τα οποία είναι κάπως εξειδικευμένα όπως επίσης θα μιλήσω για το Bricklink, το Pick-A-Brick Wall και τέλος το θα αναφερθώ λίγο στην διαδικασία Parts Draft!

LUGBULK και PROJECT SUPPORT

Τα δύο παραπάνω προγράμματα αναφέρονται αποκλειστικά σε μέλη Επίσημα Αναγνωρισμένων Group χρηστών LEGO (rLUGs - recognized LEGO User Groups) αλλά και αποτελούν το καλύτερο value for money σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αγοράς κομματιών LEGO.

Την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν συνολικά τρία rLUGs στην Ελλάδα. 
Το thebrick.gr (www.thebrick.gr) στο οποίο τυχαίνει να είμαι ιδρυτής και μέλος, το Gricks.gr (www.gricks.gr) και το Breeks.gr (www.breeks.gr)Αρκετά συνοπτικά, σχετικά με το πρόγραμμα LUGBULK, μία φορά ανά έτος, δίνεται το δικαίωμα στα rLUGS να κάνουν μία μαζική παραγγελία, αποτελούμενη με τα τωρινά δεδομένα από μέγιστο 85 διαφορετικά ήδη κομματιών με δυνατότητα παραγγελίας σε αρκετά μεγάλες ποσοτήτων και παράλληλα σε αρκετά οικονομικές τιμές. 

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους ενήλικες fans των LEGO (AFOLs - Adult Fans Of LEGO) να έχουν πρόσβασει σε χαμηλές τιμές για να μπορούν να αποκτούν αρκετά κομμάτια ώστε να αφήνουν το δημιουργικό τους ταλέντο να μετατραπεί σε πρωτότυπες LEGO κατασκευές!


Σχετικά με το PROJECT SUPPORT, μπορεί και αυτό να ζητηθεί μόνο από τα επίσημα αναγνωρισμένα Groups και βασικός σκοπός και απαίτηση  αυτού του προγράμματος είναι αρκετοί AFOLs να δημιουργήσουν από κοινού ένα μεγάλο συνεργατικό  LEGO έργο
Και μέσα από αυτή τη διαδικασία να επιβραβευτεί το συνεργατικό πνεύμα των μελών και παράλληλα η δημιουργικότητά τους.


BRICKLINK

Το Bricklink είναι το μέρος όπου η πλειονότητα των LEGO fans παγκοσμίως (αν εξαιρέσουμε το ebay) κάνουν τις αγορές τους μιας και το βασικό ατού αυτής της πλατφόρμα είναι ότι μπορείς να βρεις και σετ εκτός από κομμάτια και ο καθένας μπορεί να γίνει και αγοραστής όσο και πωλητής όπως ακριβώς λειτουργεί το eBay.


Μέχρι πρόσφατα αναφερόμουν σ'αυτό ως το eBay των LEGO, πλέον θα αναφέρομαι στο Bricklink ώς ένα site της LEGO μιας και πρόσφατα εξαγοράστηκε από το LEGO Group λόγω της μεγάλης επιτυχίας του.

Οι επιλογές και η ευελιξία με τα φίλτρα που υπάρχει στο Bricklink όπως επίσης και το μεγάλο κοινό του είναι τα χαρακτηριστικά που το καταστούν από τις ιδανικότερες πλατφόρμες για αγορά LEGO ειδικά όταν μιλάμε για LEGO set προηγούμενων ετών που έχουν αποσυρθεί.

Pick-A-Brick

Το Pick-A-Brick Wall αποτελεί το βασικότερο ατού των LEGO Store και των LEGO Certified Store παγκοσμίως το οποίο θα το παρομοίαζα με τις γυάλες των ζαχαρωτών που υπάρχουν στα ζαχαροπλαστεία όπου ο καθένας μπορεί να γεμίσει τα κυπελάκια που υπάρχουν με τα LEGO που θέλει να αγοράσει και στην συνέχεια να πληρώσει το αντίστοιχο αντίτιμο. 

Η αναλογία τιμής/κομματιών αν τακτοποιήσουμε καλά τα κομμάτια στο κυπελάκι που αγοράζουμε, δηλαδή μη αφήνοντας πολλά κενά, πέφτει δραματικά. Και σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές κομματιών που επιτυγχάνουμε είναι ακόμη πιο συμφέρουσες και από τις χαμηλότερες τιμές που μπορεί να βρει κανείς στο Bricklink χωρίς να συμπεριλάβουμε και τα μεταφορικά που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά στην τιμή.

Οι τιμές για το μεγάλο κυπελάκι είναι 20€ και για το μικρό είναι 10 

Parts Draft


Θα αναφερθώ σε μεταγενέστερο άρθρο μου σε αυτή την διαδικασία αλλά συνοπτικά να αναφέρω ότι το parts draft πέρα του ότι αποτελεί μία διαδικασία με την οποία μπορούμε να επιτύχουμε χαμηλές τιμές στα  κομμάτια LEGO που μας ενδιαφέρουν, αποτελεί και ψυχαγωγικό παιχνίδι μεταξύ μίας παρέας από LEGO fans.Στην ουσία τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία-παιχνίδι συνεννοούνται μερικές μέρες πριν ποιό κωδικό σετ θέλουν να αγοράσουν, ώστε να περιέχονται κομμάτια που τους αρέσουν  όλους και στην συνέχεια αγοράζουν έναν ικανό αριθμό από το ίδιο που συνεννοήθηκαν.

Την ημέρα του παιχνιδιού, ανοίγουν όλα τα σακουλάκια, φτιάχνουν στοίβες (lots) και ξεκινάνε το παιχνίδι!


Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι κάθε άτομο έχει την ευκαιρία να αποκτήσει κομμάτια που του αρέσουν σε ικανές ποσότητες (lots) τα οποία σε άλλη περίπτωση θα αδυνατούσε να αποκτήσει (πχ αγοράζοντας μόνος του 7 set)Θα χαρώ να απαντήσω στα σχόλιά σας :)

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του Blog μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την σελίδα στο
facebook Gunman Bricks και να κάνετε Subscribe στο YouTube Gunman Bricks και στο Newsletter!

Μέχρι την επόμενη φορά, Brick it ON!


Σχόλια

  1. Ωραίο θέμα φίλε μου! Ευχαριστούμε! Happy building! Μήπως να οργανώσουμε κάποιο parts draft τώρα που τρέχουν κάποια σετάκια σε προσφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάνο,εννοείται μέσα για parts draft :) έχουμε και αρκετά 31087 στο LUG σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου