Κατασκευάζουμε μία μεγάλη DIY ΒΙΤΡΙΝΑ με τζάμιΣτο παραπάνω video βλέπουμε εν συντομία πως κατασκεύασα πρόσφατα μία μεγάλη DIY Βιτρίνα για τον Gabriel Angelos της Prime 1 Studio. 

Το εν λόγω video είναι κάπως σύντομο αλλά αν θέλετε να πάρετε μία καλύτερη ιδέα για τα στάδια κατασκευής μπορείτε να δείτε το παλιότερο video που ανέβασα με την βιτρίνα του Voltron, όπου τα στάδια κατασκευής φαίνονται αναλυτικότερα και είναι στην ουσία τα ίδια με την μόνη διαφορά στις διαστάσεις, το πάχος του γυαλιού και το ότι στην καινούργια βιτρίνα δεν τοποθέτησα ποδαράκια μιας και την στήριξα πάνω σε ένα τραπέζι μπαρ.

Μία επιπλέον διαφορά είναι ότι στην καινούργια βιτρίνα τοποθέτησα δύο ρυθμιζόμενους διακόπτες για την πάνω και την κάτω σειρά από LED lights, ώστε να αλλάζει η διαμόρφωση του φωτισμού κατά το δοκούν. (εσωτερικά / εξωτερικά / συνολικά)Χρησιμοποιήθηκαν βίδες Allen , με στρογγυλή κεφαλή και σε μαύρο χρώμα για να υπάρχει ομοιομορφία στο σύνολο. (M8x40) όπως επίσης και ροδέλες με φλάτζες για να ποιάνουν καλύτερα με τις ξύλινες επιφάνειες.


Επίσης έφτιαξα μία Custom βάση από κομμάτια MDF για το alternate head του Gabriel Angelos. 


Χρησιμοποιήθηκαν 12 LED lights στο σύνολο για να μπορέσω να παίξω με τα διάφορα σημεία φωτισμού ώστε να έχω ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τοποθετήθηκαν τέσσερα στην μπροστά κάτω μεριά, τέσσερα στην μπροστά πάνω μεριά και από δύο στην πίσω μεριά πάνω και κάτω.

Με τους περιστροφικούς διακόπτες μπορεί να ρυθμιστούν τα μπροστινά LEDs ώστε να ανάβουν είτε τα δύο εσωτερικά, είτε τα δύο εξωτερικά είτε και τα τέσσερα συνολικά και extra από τους δύο περιστροφικούς διακόπτες, υπάρχει φυσικά και ένας κεντρικός που τα ανοιγοκλείνει όλα.


Κατασκευάστηκαν και κουτάκια από κόντρα πλακέ για να φιλοξενήσουν τα LED drivers και τις διάφορες συνδέσεις των καλωδίων για να μην είναι εκτεθημένα/άσχημα στην όψη.


Σημαντικό είναι σε τέτοιου είδους κατασκευές να παίρνεις αρκετές μετρήσεις για να εξαλήφεις τυχόν αστοχίες όσο αφορά τα αυλάκια για τα τζάμια και τις κολώνες, για να μην πάνε στράφη τα υλικά σε περίπτωση αστοχίας. (δεν θα ''συρταρώνουν'' τα τζάμια στα αυλάκια). Οπότε καλύτερα ''αργά και σταθερά'' στα συγκεκριμένα σημεία.


Η custom βάση ταίριαξε πολύ διακριτικά δίπλα στο κυρίως άγαλμα και τραβάει την προσοχή από τα κυρίως μέρη του εκθέματος.
Το τελικό αποτέλεσμα με ρυθμισμένες τις ακτίνες φωτός από όλα τα LED lights για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα φωτισμού.Θα χαρώ να απαντήσω στα σχόλιά σας :)

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του Blog μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την σελίδα στο
facebook Gunman Bricks και να κάνετε Subscribe στο YouTube Gunman Bricks και στο Newsletter!Μέχρι την επόμενη φορά, Brick it ON!


Σχόλια

  1. Μπράβο πολύ ωραία η βιτρίνα και ο φωτισμός της, αναδεικνύουν το ήδη υπέροχο μοντέλο! Μας δίνεις ιδέες για κατασκευή και σε διαφορετικά μεγέθη! Τα τζάμια είναι plexiglass ή κανονικό γυαλί; Με τι έβαψες το ξύλο; Και μια ιδέα για το κόστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Drake, είναι 4mm τζάμι κανονικό. Οι πάνω-κάτω επιφάνειες είναι 19mm MDF, και τα κολωνάκια είναι σουηδικό ξύλο. Πέρασα όλες τις επιφάνειες με βελατούρα σαν υπόστωμα και η τελική βαφή έγινε με βερνικόχρωμα. Συνολικό κόστος περίπου στα 250€ χωρίς ποδαράκια όπως είχε η βιτρίνα του Voltron, https://www.gunman.gr/2019/11/blog-post_11.html

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου