Κατασκευάζουμε ένα Custom DSLR bracket για το ταβάνι!
DIY Custom 
DSLR Roof Bracket

Στο παρακάτω video σας δείχνω πως έφτιαξα εύκολα μία custom βάση για το ταβάνι για την dslr μου ώστε να με βοηθήσει να κάνω εύκολα σταθερές και κάθετες λήψεις πάνω από τον χώρο εργασίας μου για τα επερχόμενα projects μου!

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την όλη διαδικασία που ακολούθησα, από το κόψιμο των ξύλων μέχρι και την τελική συναρμολόγηση των κομματιών και την στερέωσή τους στο ταβάνι.

Ο λόγο για τον οποίο έφτιαξα το παρόν bracket είναι επειδή το τρίποδο που έχω δεν μπορεί να έρθει σε τελείως οριζόντια θέση (η κεντρική κολώνα του δεν σπάει) αλλά ακόμα και αν μπορούσε θεωρώ το παρόν bracket πολύ πιο σταθερό από οποιαδήποτε εναλλακτική λύση, για κάθετες λήψεις.

Το μόνο προαπαιτούμενο που πρέπει να έχουμε είναι ένα ballhead.Το βασικό κεντρκό τμήμα όπου θα κουμπώσουμε το ballhead αποτελείται από 3 κόντρα πλακέ των 8mm για extra στιβαρότητα.


Τα κολλάμε μεταξύ τους με ξυλόκολα και στην συνέχεια τρίβουμε τις ατέλειες με το τριβείο.Πάνω και κάτω από το κεντρικό τμήμα χρησιμοποίησα μεταλικές λάμες για extra στιβαρότητα και ακαμψία της κατασκευής.
Στις συνέχεια άνοιξα τρύπες για να μπορούν να περάσουν οι βίδες που χρησιμοποίησα. (M8 Button Head Allen)


Τοποθετώντας στο κέντρο το σπείρωμα (κλασικό σπείρωμα για φωτογραφικά, 3/8''-1/4'') που θα χρησιμοποιήσω για την κατασκευή, συμμαδεύω τις υπόλοιπες τρύπες για την κατασκευή και στην συνέχεια τις ανοίγω.Συμμαδεύω και ανοίγω τρύπες και στα πλαϊνά κομμάτια επίσης, καθένα από τα οποία είναι ένα κομμάτι MDF 19mm κολλημένο μαζί με ένα κόντρα πλακέ 8mm.


Στην συνέχεια συμμαδεύω και κόβω τα ξύλα που θα χρειαστούν για τις δύο βάσεις όπου θα στηριχτεί η κατασκευή μας στο ταβάνι. Η κάθε βάση αποτελείται από δύο κομμάτια κόντρα πλακέ των 10mm.

Περιμετρικά από το μεγάλο κόντρα πλακέ της κάθε βάσης θα τοποθετηθούν από 18 ξυλόβιδες 4x30 μαζί με ροδέλες που έχουν λάστιχο για extra στιβαρότητα για να κουμπώσει γερά η κατασκευή στο ταβάνι.
Όλη η κατασκευή ανά πάσα στιγμή μπορεί εύκολα να ξεκουμπώσει από το ταβάνι ξεβιδώνοντας από τρεις M8 βίδες Allen σε κάθε βάση (6 συνολικά) με τις οποίες στηρίζεται στα μεγάλα κόντρα πλακέ στην πίσω μεριά των οποίων έχουν τοποθετηθεί παξυμάδια.
Συμμαδεύω και ανοίγω τρύπες στο πίσω μέρος των βάσεων για να τοποθετηθούν τα M8 παξυμάδια στα οποία θα κουμπώνει η υπόλοιπη κατασκευή.Έχω υπολογίσει ώστε η πάνω μεριά του σπυρώματος να ''φυλάει'' ακριβώς με το λαμάκι-επιφάνεια στήριξης.
Σχεδόν σε όλα τα μέρη της κατασκευής χρησιμοποιώ M8 βίδες Allen, ροδέλες και παξιμάδια ασφαλείας.
Ευθυγραμμιζω και βιδώνω σωστά την κατασκευή μου στο ταβάνι.Είμαστε έτοιμοι για τέλεια-κάθετες λήψεις! Ελπίζω να σας άρεσε ο οδηγός!


Θα χαρώ να απαντήσω στα σχόλιά σας :)

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του Blog μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την σελίδα στο
facebook Gunman Bricks και να κάνετε Subscribe στο YouTube Gunman Bricks και στο Newsletter!
Μέχρι την επόμενη φορά, Brick it ON!

 

Σχόλια