Συνέντευξη με τον Delusion Brick (Βαγγέλης Ντεζές)
Interview
Delusion Keeper (Vaggelis Ntezes)

Σε συνέχεια της σειράς των συνεντεύξεων, έχουμε έναν LEGάκια που γνώρισα σχετικά πρόσφατα ο οποίος ασχολείτει γενικότερα με το 3d design για και το χέρι του ''ποιάνει'' πολύ!

Θαυμάζω τους ανθρώπους που ασχολούνται γενικότερα με το 3d animation και όταν αυτό συνδέεται με τα LEGO τότε έχουμε τον Vaggelis Ntezes aka Delusion brick!

Έχει λανσάρει κατά καιρούς αρκετές όμορφες ψηφιακές LEGO δημιουργίες αλλά το μπαμ το έκανε πρόσφατα με το ''Seagull Bay'' το οποίο πολύ πιθανόν να έχετε ήδη ψηφίσει στην πλατφόρμα του LEGO Ideas και μέσα σε λίγες μέρες έχει ήδη φτάσει τους 5000+ Supporters!

Αν δεν τον έχετε ψηφίσει μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά εδώ για να του δώσετε την ευκαιρία να είναι το επόμενο Official LEGO Ideas set!

Ακολουθούν τα social media του Βαγγέλη και στην συνέχεια η συνέντευξη μαζί με εικόνες από μερικές από τις δημιουργίες του!
-Ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με τα LEGO?

Η πρώτη μου επαφή με τα Lego ήταν από πολύ νωρίς! Ηλικιακά δε θυμάμαι και αυτό γιατί το πρώτο σετ το οποίο θυμάμαι να παίζω, ήταν το σετ του αδερφού μου το 6073: Knight’s castle του 1984.


-Από πότε ξεκίνησες να ξανασχολείσαι με τα LEGO? (είχες dark ages?)

Όπως προείπα δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να ήταν γύρω στα 6 με 7 και σταμάτησα να ασχολούμαι με τα Lego κάπου στο γυμνάσιο.. ξύπνησε μέσα μου το συναίσθημα ξανά, γύρω στα 34, από τότε δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι! Έχοντας προτίμηση στα μεγάλα set.


 

-Πόσο συλλέκτη και πόσο mocer θεωρείς τον εαυτό σου?

Θεωρώ πια τον εαυτό μου περισσότερο συλλέκτη, και λιγότερο mocer! Και αυτό γιατί και δεν έχω πολύ χρόνο και στο ότι αν και έχω πολλά set δεν μου αρέσει πια να τα "χαλάω". Μου είναι πιο εύκολο πια λόγω και της εργασίας μου να χρησιμοποιώ τα ψηφιακά tools για να χτίζω.


-Με ποια θεματολογία ασχολείσαι?

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου μου αρέσει απόλυτη ελευθερία, έχω μία προτίμηση όμως σε ό,τι έχει να κάνει με fantasy, ή με όποιο σετ μπορείς να δημιουργήσεις ιστορίες. Όπως και μια ιδιαίτερη προτίμηση στα θέματα με στους Πειρατές, Κάστρα και Batman.

 

-Από τί εμπνέεσαι για τις δημιουργίες σου?

Όπως και στη εργασία μου, από τα πάντα! Δεν θα έλεγα ότι έχω μία συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά αν θα έπρεπε να πω θα έλεγα: ταινίες, βιβλία, τοπία, κόμικ, μουσική κτλ.

-MOCers που σε έχουν εμπνεύσει/έχεις σε υπόληψη?

Ναι μου αρέσουν κάποια moc και κάποια από αυτά τα θαυμάζω κιόλας. Μα πιστεύω ότι ο κάθε δημιουργός αναπτύσσει δικές του τεχνικές και αυτό τον κάνει μοναδικό! Επιτηδευμένα δεν έχω κρατήσει κάτι για να το εντάξω σε δικές μου δημιουργίες, υποσυνείδητα μπορεί να το’χω κάνει.

 

-Physical ή Digital mocing (και σε τί πλατφόρμα)?

Digital! Θα ήθελα να έχω άπειρα Lego (έλα τώρα και ποιος δεν) μια μεγάλη βιβλιοθήκη για μπορώ να κάνω πιο γρήγορα αυτά που θέλω! Αλλά μου είναι πολύ δύσκολο! Έτσι για να δημιουργήσω τα δικά μου μοντέλα χρησιμοποιώ ldd, studio και mecabricks.


-Quality ή Quantity?

Quality


-Με τί ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου πέρα από τα LEGO?

Ακούω μουσική, διαβάζω, βλέπω ταινίες, μου αρέσει παρά πολύ να παίρνω το αμάξι χωρίς να ξέρω τό που...Σχεδιάζω πολύ, λόγο τις δουλειάς μου και δημιουργώ ιστορίες που τις γράφω! Αυτήν την εποχή είμαι στη μέση ενός μεγάλου προσωπικού project που έχω ξεκινήσει από πέρυσι και ευελπιστώ του χρόνου να τελειώσει.

 

-Συνήθως που mocάρεις? (λίγα λόγια για το workspace σου)

Λόγω του ότι mocάρω ψηφιακά είμαι μπροστά από μια οθόνη, με μπόλικη μουσική και τσάι!


-Πως έχεις οργανωμένα τα LEGO σου? (θήκες? ανά χρώμα ή σχήμα?)

Δεν τα έχω οργανωμένα τα αφήνω ελεύθερα να τριγυρνάνε στο δωμάτιο μου, αν και θα ήθελα την προσωπική μου συλλογή, που είναι μία πολύ παλιά ολοκληρωμένη συλλογή να της δημιουργήσω μία ιδιαίτερη βιτρίνα!


-Τί ώρες περίπου προτιμάς να mocareis? Ακούς παράλληλα μουσική/TV ?

Μόνο νύχτα μου αρέσει πάντα ησυχία της νύχτας! Και είναι πολύ εύκολο να χαθείς μέσα σε αυτήν. Οπότε όλα μου τα ξενύχτια μαζί με τα κλικ του ποντικιού που προσπαθεί να ξεφύγει τα συνοδεύουν και ήχοι μουσικής!


-Διακρίσεις ή κάτι σχετικό για το οποίο είσαι υπερήφανος που κατάφερες σχετικά με τα LEGO?

Για δύο δημιουργήματα μου είμαι υπερήφανος το ένα είναι το κάστρο του ψαλιδοχέρη που είναι 8000 κομμάτια και μου πήρε δύο μήνες για να το σχεδιάσω αφού πρώτα ανέλυσα πάρα πολύ τα πλάνα της ταινίας και προσπάθησα να δημιουργήσω μία κάτοψη ώστε να είναι όσο πιο πιστό μπορεί να γίνει! Δεύτερο μια δημιουργία που τρέχει στο Lego idea και πάει αρκετά καλά! Το: ”Seagull bay lighthouse imperial fortress” (https://ideas.lego.com/projects/06e113b4-4571-4370-a33e-2ae80d7fcf66) Το οποίο έχει μαζέψει 4860 supporters μέσα σε δυο μήνες, Ένα σετ που έχει να κάνει με τους "καλούς" από την πειρατική σειρά της Lego!

 

-Θα ήθελες να δουλέψεις ως σχεδιαστής της LEGO?

Αμφιταλαντεύομαι για την απάντηση γιατί αν και η αυθόρμητη απάντηση είναι ναι! Πολύ γρήγορα θυμάμαι ότι τα Lego είναι μια ελεύθερη "παιδική" ευχαρίστηση που δεν θα ήθελα να με περιορίζουν και έτσι το ξανασκέφτομαι.


 

 

-Οι δύο αγαπημένες σου δημιουργίες, και ποια σε εκφράζει περισσότερο?

A. ”Edward Scissorhands castle” moc B. “seagull bay lighthouse imperial fortress” Lego idea-Ξανασχολείσαι με παλιά project/moc για να τα βελτειώσεις?

Αν βρω κάτι που μπορώ να βελτιώσω πάνω στις δικές μου δημιουργίες δεν κλείνω την πόρτα και επιστρέφω να τις βελτιώσω! Αλλά πρώτα πρέπει να νιώσω ότι όντως αξίζει να το κάνω.


-(αν συλλέγεις set) Ποιό είναι το καμάρι της συλλογής σου?

Το καμάρι, βασικά τα καμάρια είναι όλη η πειρατική παιδική μου συλλογή Του 1989 έως 1991 που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θεωρώ ότι μέχρι σήμερα σχεδιαστικά είναι η πιο όμορφη πειρατική συλλογή, που έχει βγάλει η Lego.

 

-Η αγαπημένη σου minifigure?

Pirate Batman για ευνόητους λόγους (χαχα) μιας και συνδυάζει και τα δύο στοιχεία που αγαπώ. Εδώ θα αναφέρω ότι έχω και μία συλλογή από 45/73 από τους Batman Lego minifig.

 


-Πόσο χρόνο αφιερώνεις συνήθως για κάποια δημιουργία σου?

Δεν έχω όριο, εξαρτάται από το τι σχεδιάζω για παράδειγμα το κάστρο του ψαλιδοχέρη μου πήρε δύο μήνες, το τελευταίο μου πήρε δέκα μέρες. Ποτέ δε σκέφτομαι τον χρόνο, μου αρέσει και διασκεδάζω μέσα στη διαδρομή.


-Θεωρείς τον εαυτό σου LEGO purist? (3rd market? Clones? Cutting? Βάψιμο?)

Θεωρώ τον εαυτό μου σαν έναν άνθρωπο που του αρέσει να διασκεδάζει δημιουργώντας και σχεδιάζοντας με τα Lego, χαμένος και χωμένος για ώρες μέσα σ’αυτό τον κόσμο γεμάτο τουβλάκια!


-Κρατάς ή χαλάς τα moc που φτιάχνεις?

Δεν μπορώ να χαλάσω ότι φτιάχνω, μιας και όλα είναι ψηφιακά, οπότε το μόνο πρόβλημα που έχω είναι τα MB!


-Κάποιο WIP project που θα ήθελες να μοιραστείς?

Υπάρχει μία βασική νέα ιδέα που έχω εδώ και καιρό στο μυαλό μου για Lego idea Αλλά επειδή κι αυτό είναι ένα μεγάλο project, ακόμα ψάχνω κάποιους τρόπους και χρόνο για να το προσεγγίσω σωστά.


-Σχέδια για το μέλλον γύρω από τα LEGO

Δεν πιστεύω ότι ποια μπορώ να σταματήσω να σχολούμε με τα Lego. Όνειρο μου είναι κάποια στιγμή να φτιάξω ένα σετ στο Lego idea που να γίνει πραγματικό και να φτάσει σε πολλά παιδικά χέρια ώστε να έχω συνεισφέρει με τον τρόπο μου στα παιχνίδια φαντασίας τους.


-Τέλος συνέντευξης-

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη για την παραχώρηση της συνέντευξης και ελπίζω σύντομα το Seagull Bay να φτάσει τις 10.000 supporters!

Θα χαρώ να απαντήσω στα σχόλιά σας :)

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του Blog μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την σελίδα στο
facebook Gunman Bricks και να κάνετε Subscribe στο YouTube Gunman Bricks και στο Newsletter!Μέχρι την επόμενη φορά, BRICK it ON!
 

Σχόλια

  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Γιώργο για την μεγάλη τιμή που μου έδωσες! εύχομαι να παει καλά το εγχείρημα σου! ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Βαγγέλη! Καλή επιτυχία με το Project σου και εύχομαι γρήγορα να φτάσεις τους 10.000 Supporters!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου