Συνέντευξη με την Mind the Brick (Μαρία Καλάογλου)
Interview
Mind the Brick (Μαρία Καλάογλου)

Σειρά με τις συνεντεύξεις του Blog έχει μία γυναίκα η οποία είναι καινούργια στον χώρο των LEGO αλλά με χρόνια εμπειρίας και σπουδών στο γενικότερο δημιουργικό κομμάτι και design μέσω της επαγγελματικής της ενασχόλησης με τον χώρο του χειροποίητου κοσμήματος και όχι μόνο, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να προσαρμοστεί στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες σχεδίασης LEGO και να φέρει εύκολα εκπληκτικά αποτελέσματα!

Φοβερή εντύπωση μου κάνει ο όγκος της παραγωγικότητάς της το τελευταίο διάστημα με τα συνεχόμενα project με τα οποία ασχολείται και ανεβάζει επίσης στην πλατφόρμα του LEGO Ideas!

Ακολουθούν τα social media της Μαρίας για να μένετε ενήμεροι για τις εκπληκτικές τις δημιουργίες και στην συνέχεια φωτογραφικό υλικό με μερικές από τις δημιουργίες της!


-Ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με τα LEGO?

Σε παιδική ηλικία γύρω στα 8 νομίζω! Δικά μου lego δεν είχα σαν παιδί, έπαιζα και mocara από τότε με τα lego 2 παιδικών μου φίλων που μέναμε στην ίδια πολυκατοικία. Πολλά σετ άλλαζαν μορφή γίνονταν διαστημόπλοια περίεργα σπίτια και ότι έβαζε ο νους μας το φτιάχναμε με ότι bricks είχαμε!

 

-Από πότε ξεκίνησες να ξανασχολείσαι με τα LEGO? (είχες dark ages?)

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα lego όταν συνάντησα πάλι τα παιδικά μου φιλαράκια! Ήταν Χριστούγεννα πριν από 2 χρόνια και είχαν πάρει το LEGO Technic Bucket Wheel Excavator 42055. Φάγαμε και μετά ξεκινήσαμε το φτιάξιμο για ώρες... Κόλλησα άσχημα και από τότε δεν έχω σταματήσει!

 

-Πόσο συλλέκτη και πόσο mocer θεωρείς τον εαυτό σου?

Ξεκίνησα ως συλλέκτης ξανά αγοράζοντας μανιωδώς technic σετ που μου άρεσαν! Μετα ήρθαν κι άλλα Themes. Πριν από μερικούς μήνες ανακάλυψα το lego Ideas! Από τότε έγινα mocer!
-Με ποια θεματολογία ασχολείσαι?

Προς το παρόν με modulars και μικρά σετακια. Αλλα δεν μπορώ να πω ότι έχω θεματολογία! Αν μου έρθει μια καλή ιδέα θα την φτιάξω ασχέτως θέματος!!

 

-Από τί εμπνέεσαι για τις δημιουργίες σου?

Κάνω πολύ έρευνα πριν ξεκινήσω να σχεδιάζω κάτι! Συλλέγω φωτογραφίες, διαβάζω πληροφορίες, προσπαθώ τπτ να μην είναι τυχαίο! Έχω επικεντρωθεί σε θεματολογία που αφορά την Ιαπωνία που αγαπώ πολύ! Μετα το τελευταίο μου όμως moc που αφορά έναν παλιό σταθμό στις μηλιές Πηλίου με βλέπω να αλλάζω ροτα!!! 

-MOCers που σε έχουν εμπνεύσει/έχεις σε υπόληψη?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω έναν συγκεκριμένο που ακολουθώ! Έχω πετύχει ανά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα moc κυρίως στο Flickr αλλά δεν έχω κάνει follow τους δημιουργούς!

 

 

-Physical ή Digital mocing (και σε τί πλατφόρμα)?

Mono Digital αυτή την στιγμή! Αλλα κάποια θα θελα πολύ να τα φτιάξω με real bricks!  Χρησιμοποιώ κυρίως το studio και το Ldraw αναλόγως τις απαιτήσεις του σχεδίου

 

-Quality ή Quantity?

Σίγουρα Quality!

 

-Με τί ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου πέρα από τα LEGO?

Πάω τον σκύλο μου βόλτες, παίζω με τις γάτες μου, βλέπω ταινίες και σειρές
-Συνήθως που mocάρεις? (λίγα λόγια για το workspace σου)

Έχω φτιάξει ένα αρκετά καλό pc οπότε βρίσκομαι στο γραφειάκι μου!
-Πως έχεις οργανωμένα τα LEGO σου? (θήκες? ανά χρώμα ή σχήμα?)

Είναι σχεδόν όλα σε μια ντουλάπα οργανωμένα ανά κατηγορία για να μην σκονίζονται κι άλας κι ανά καιρούς βγάζω μερικά έξω και τα αλλάζω... σαν να τα εκθέτω ένα πράγμα!

 

-Τί ώρες περίπου προτιμάς να mocareis? Ακούς παράλληλα μουσική/TV ?

Δεν μπορώ να πω ότι έχω συγκεκριμένο ωράριο... άμα βρω χρόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως είναι το βράδυ! Πάντα ακούω τις αγαπημένες μου ροκιες!!!

 

-Διακρίσεις ή κάτι σχετικό για το οποίο είσαι υπερήφανη που κατάφερες σχετικά με τα LEGO?

Είμαι πολύ νέα στον χώρο και ακόμα δεν υπάρχουν διακρίσεις... Όμως γι αυτό που είμαι περήφανη είναι το πείσμα μου να αποδώσω αυτό που έχω στο μυαλό μου χρησιμοποιώντας τουβλάκια. Νομίζω αυτό σε συνδυασμό με μια ελαφριά αφέλεια που με διακρίνει κάποια στιγμή θα βγει προς τα έξω και θα έρθουν και οι διακρίσεις!

 

 

-Θα ήθελες να δουλέψεις ως σχεδιαστής της LEGO?

Ως επαγγελματιας σχεδιάστρια με σπουδές στον χώρο του κοσμήματος είναι εύκολο να κάνω μια διάκριση ανάμεσα σε τι είναι hobby και τι δουλειά! Όχι δεν θα ήθελα με τπτ να χαλάσω αυτή την ελευθερία που έχω αυτή την στιγμή να σχεδιάζω ότι αρέσει σε εμένα σε αντίθεση με κάτι που θα πρέπει να είναι καθαρά εμπορικής αξίας!

 

-Οι δύο αγαπημένες σου δημιουργίες, και ποια σε εκφράζει περισσότερο?

Δυο δημιουργίες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους που εξυπηρετούν διαφορετικους σκοπούς. Το ένα φτιάχτηκε θέλοντας να δώσω εικόνα στο nickname μου που είναι το Mind the Brick.

 

Tο δεύτερο είναι το καμάρι μου η Ιαπωνική γειτονιά που μεγαλώνει και μια μέρα θα γίνει ένα διοραματακι.


 

-Ξανασχολείσαι με παλιά project/moc για να τα βελτειώσεις?

Όχι δεν μου αρέσει να παρεμβαίνω σε κάτι που έχω ήδη δημιουργήσει! Μου αρέσει όμως να προσθέτω η να επεκτείνω ένα project!

 

-(αν συλλέγεις set) Ποιό είναι το καμάρι της συλλογής σου?

Αχ μου βάζεις δύσκολα! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να διαλέξω οπότε θα σου πως είναι 2. Το LEGO Technic 8110 Mercedes-Benz Unimog U 400 και το Ninjago city. Μια αναπάντεχη αγορά που έγινε στη Black Friday και δεν έχω μετανοιώσει ούτε λεπτό που το πήρα!

 

-Η αγαπημένη σου minifigure?

O Benny!!!!!

 

-Πόσο χρόνο αφιερώνεις συνήθως για κάποια δημιουργία σου?

Από μερικές μέρες έως και μήνες! Αναλόγως το μέγεθος την δυσκολία κατασκευής κτλπ.

 

-Θεωρείς τον εαυτό σου LEGO purist? (3rd market? Clones? Cutting? Βάψιμο?)

Δεν μου αρέσει τόσο πολύ να βάζω ετικέτες σε αυτό που κάνω! Αλλα μου αρέσει αν δινω κάτι από εμένα κι αυτό το επιτυγχάνω δημιουργώντας αυτοκόλλητα στο partdesigner

-Κρατάς ή χαλάς τα moc που φτιάχνεις?

Όπως ανέφερα και παραπάνω λόγω έλλειψης bricks αυτά που σχεδιάζω δεν τα υλοποιώ, μένουν σε ψηφιακή μορφή, αλλα θέλω να φτιάξω ένα moc που έχω σχεδιάσει με την πρώτη ευκαιρία και να το κρατήσω!

 

-Κάποιο WIP project που θα ήθελες να μοιραστείς?

Τελευταία έχω ξεκινήσει να σχεδιάζω ελληνικούς παλιούς σιδηροδρομικους σταθμούς. Νομίζω πως το επόμενο μεγάλο μου project θα είναι ο παλιός σταθμός του Βόλου και της Πελοποννήσου! Για τους οποίους ήδη έχω ξεκινήσει να κάνω έρευνα.


-Σχέδια για το μέλλον γύρω από τα LEGO?

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σχέδια... ξεκίνησα ως συλλέκτης συνεχίζω ως mocer... ποιος ξέρει που θα με οδηγήσει όλο αυτό.


-Τέλος συνέντευξης-

Ευχαριστώ πολύ Μαρία για την παραχώρηση της συνέντευξης, εύχομαι το μέλλον σου να είναι όσο δημιουργικό γίνεται με υγεία και επιτυχίες στα project σου γύρω από τα LEGO αλλά και γύρω από τον κόσμο του κοσμήματος!

Θα χαρώ να απαντήσω στα σχόλιά σας :)

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του Blog μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε την σελίδα στο
facebook Gunman Bricks και να κάνετε Subscribe στο YouTube Gunman Bricks και στο Newsletter!Μέχρι την επόμενη φορά, BRICK it ON!
 

Σχόλια